Dutch baby este o clătită olandeză, însă nu este tocmai o clătită clasică, ci mai degrabă o combinație între clătita americană și cea franțuzească, dar pregătită la cuptor. Se servește atât cu topping-uri dulci, cât și sărate, fiind un preparat excelent pentru brunch.
Pentru a le face o surpriză plăcută celor dragi, pregătește-le dutch baby cu șuncă și branza într-o dimineață târzie de weekend. Sigur se vor bucura nespus cu un asemenea răsfăț!
Dutch baby – clătită olandeză |
- 2/3 cană lapte;
- 3 ouă mari;
- 2/3 cană;
- 2 linguri unt;
- 3-4 felii șuncă;
- 2 felii brânză.
Mod de preparare:
Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la 180° Celsius și introdu în cuptor o tigaie rotundă din fontă pentru a se încălzi.
Intr-un bol încăpător, amestecă laptele și ouăle, apoi încorporează cu grijă făina.
Scoate tigaia de fontă din cuptor și unge-o cu cele 2 linguri de unt, apoi transferă compoziția preparată anterior în ea. Introdu iar tava la cuptor și lasă la copt în jur de 15 minute.
După ce s-a scurs timpul și clătita a început să se rumenească frumos, deschide ușor ușa cuptorului, adaugă feliile de șuncă și de brânză și mai lasă la copt cel mult 5 minute. Suficient cât să se topească brânza și să te îmbie mirosul divin! Când timpul s-a scurs, scoate clătita dutch baby pe o farfurie întinsă.
Servește clătita fierbinte, ideal asezonată cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Merge de minune și cu o salată alături.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.