Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Sufleu de conopidă – o rețetă care se prepară foarte repede şi nu necesită multe ingrediente. Alegerea ideală pentru o masă sanatoasă și gustoasă, dar care să nu te țină mult în bucătărie.
Sufleu de conopida |
- 2 conopide
- 3 oua
- 400 g smantana
- 200 g sunca presata de pui
- 300 g branza telemea
- 10 g unt
Mod de preparare:
Conopida se desface în buchețele mici și se spală. Se pune la fiert într-un vas cu un praf de sare.
După fierbere, se lasă la răcit. Conopida fiartă se așează ordonat într-o tavă pe care în prealabil ai dat-o cu unt.
Într-un vas se bat cele 3 oua și după se amestecă cu smântână.
Se rade brânza, se taie șunca presată de pui (sau orice altă carne pe care o preferi) în feliuțe mici sau cubulețe. Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care smântâna se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puțină brânza rasă pentru a se rumeni frumos la final.
Când cuptorul este încins, pune sufleul de conopidă la foc potrivit și lasă-l pentru aproximativ 30 de minute.
Presară verdeață proaspătă deasupra și rețeta de sufleu de conopidă este gata!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.