Pentru prânzul de tradiție care să-l aibă pe acel vino-ncoace și care să se lase cu laude, pregătește o specialitate muntenească cu ciuperci, care îmbină tot ce are această regiune mai gustos și mai hrănitor. Până și aranjarea farfuriei, strat după strat, parcă spune o poveste despre simplitate și diversitate. La acest preparat, decizia gustului și a armoniei din farfurie este în mâinile tale. Mult spor și creativitate!
Specialitate muntenească |
Pentru aluat:
- 500 ml lapte
- 3 ouă
- 3 linguri sifon
- 1/4 lingurita sare
- ulei
- 10 linguri vârf de făină
Pentru compoziţie:
- 500 g ciuperci proaspete sau din conservă
- piper
- 1 ceapă
- 450 g smântână
Pentru decor:
- frunze de salvie
- 2 roşii
Mod de preparare:
1. Se încinge o tigaie de teflon şi se unge cu ulei. Se toarnă amestecul cu un polonic, în tigaie, mişcând-o circular, astfel încât aluatul să se întindă uniform. Se prăjeşte fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie.
2. Într-un castron, se amestecă cu mixerul făina şi ouăle. Treptat, se adaugă laptele şi sifonul, amestecând continuu. Se adaugă sare şi se amestecă până capătă consistenţa unei smântâni.
3. Se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte în puţin ulei de măsline. Se adaugă ciupercile feliate, se acoperă cratiţa şi se lasă la înăbuşit aproximativ 15 minute.
4. Se aşază pe un platou prima clătită, peste care se întinde un strat de smântână şi unul de ciuperci. Se repetă operaţiunea cu următoarele straturi, până se consumă toate ingredientele.
5. Se garniseşte cu roşii şi frunze de salvie. Se serveşte ca atare sau ca garnitură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.