Astăzi vom încerca Cassoulet, o specialitate din sudul Franței. Este asemănătoare cu iahnia de fasole a noastră, dar este o versiune foarte consistentă. Se adaugă cârnați de porc și bacon. Adăugând și legumele potrivite, veți o obține o rețetă delicioasă, numai bună de a fi servită iarna.
Mâncare de fasole în stil franțuzesc (Cassoulet) |
1 lingură ulei
75 grame bacon
2 căței usturoi, zdrobiți
1 ceapă, tocată
1 morcov, tocat
250 grame cârnați de porc, felii subțiri
1 linguriță amestec condimente
250 grame fasole albă la conservă
200 grame roșii la conservă
150 ml supă de legume
sare
piper
Mod de preparare:
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă baconul și gătește-l până începe să se rumenească.
- Adaugă usturoiul, ceapa și morcovul. Amestecă bine și adaugă cârnații de porc.
- Adaugă amestecul de condimente, fasolea, roșiile la conservă și supa de legume. Asezonează cu sare și piper.
- Amestecă bine și gătește preparatul timp de 20 de minute.
- Adaugă puțin pătrunjel și ia preparatul de pe foc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.