Asadar, avem aripioare, cum le pregatim rapid, altfel decat la cuptor sau in mancarurile clasice? Si m-a lovit inspiratia..cu paste.
Fusilli cu aripioare de pui |
- un pachet de aripioare de pui proaspete
- o cutie fusilli
- o cutie de rosii cuburi + 1-2 linguri de bulion/pasta de rosii
- o ceapa mica
- un ardei gras rosu
- 3-4 catei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- condimente pentru pui
MOD DE PREPARARE:
Dupa ce se curata si se taie aripioarele in jumatati (mai putin varful aripii care se arunca), le inabusim intr-o tigaie teflonata, cu putin ulei de masline stins cu cateva linguri de apa, cam 10 minute. Apoi adaugam in tigaie ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat jullien, subtire, si acoperim cu capac pret de cateva minute.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam rosiile cubulete, pasta de rosii si cam 2 cani cu apa. Sa nu scapam din vedere ca pastele vor trage din sos, deci acesta trebuie sa fie din belsug, pentru a nu deveni pastele uscate. Dupa ce da in clocot, adaugam usturoiul pisat, cimbu, sare, piper si condimente ptr. pui, apoi lasam sa fierba 10-15 min..
Intre timp, punem la fiert apa cu o lingurita de sare, cand clocoteste, adaugam fusilli, pe care le fierbem al dente, conform timpului mentionat pe cutie!
Amestecam pastele cu sosul intr-un bol, le acoperim 10 minute, pentru a trage pastele toate aromele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.