Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Nicio mâncare nu se compară cu o tocăniță de porc ardelenească, făcută ca la mama acasă. Carnea de porc este sățioasă și reprezintă o sursă bogată de proteine și vitamine. Iar dacă este gătită ca în Ardeal, cu sos suculent și puțină boia iute, este absolut delicioasă. Iată rețeta tradițională de tocăniță de porc pe care s-o încerci și tu!
Tocăniță de porc ardelenească |
- 400 de grame de carne de porc
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 linguri de pastă de tomate
- 2 ouă
- 2-3 linguri de făină
- Sare, piper, boia și pătrunjel, după gust
Mod de preparare:
- Mărunțește ceapa și ardeiul foarte bine și taie carnea de porc în cubulețe mici.
- Adaugă o lingură de ulei într-o oală și călește puțin ceapa cu ardeiul. Adaugă bucățile de carne și amestecă-le împreună cu legumele, adăugând sare, piper și boia după gust.
- Lasă-le câteva minute să se prăjească, până când carnea de porc își schimbă culoarea (devine mai albă). Amestecă din când în când, astfel încât să nu se prindă de oală.
- Adaugă apă cât să acoperi carnea, pune un capac și lasă să fiarbă aproximativ 15 minunte.
- Separat, bate ouăle și amestecă-le cu făină până obții un aluat consistent (nici prea gros, nici prea subțire). Ia cu lingura aluat și adaugă găluștele astfel formate în mâncarea care fierbe.
- Adaugă pasta de tomate și mai lasă să fiarbă 20-30 de minute, până scade apa și carnea este fiartă bine. Apa nu trebuie să scadă de tot, pentru că tocănița trebuie să aibă sos. Pătrunjelul proaspăt se adaugă în tocăniță la final, înainte să stingi focul (cel uscat se adaugă în timpul fierberii).
- Servește tocănița cu pâine sau cu mămăligă, după gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.