Rețete fasole cu ciolan |
1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte)
1 ciolan afumat
2 linguri de ulei
3 foi de dafin
1 ceapă albă mare
2 morcovi
1 lingură boia de ardei
1 linguriță rasă de oregano
1 linguriță semințe de coriandru măcinate
1 linguriță de chimen
3 linguri de pastă de tomate
1 lingură de miere
sare și piper
Mod de preparare:
1. Fierbeți ciolanul la foc mic spumând din când în când, până când carnea prinde a se desprinde de pe os. După ce carnea a fiert, scoateți-o din zeama în care a fiert și lăsați-o să se răcească. Păstrați zeama în care a fiert carnea.
2.În paralel cu ciolanul, fierbeți fasolea în apă fără sare până când boabele sunt fierte pe jumătate.
3. Tocați ceapa și tăiați morcovul rondele. Rumeniți în ulei ceapa și morcovul. Adăugați boia de ardei și lăsați-o să se rumenească foarte puțin. Atenție să nu o ardeți!
4. Adăugați carnea de pe os, tăiată în bucăți potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) și acoperiți-o cu zeama în care a fiert carnea (fasolea trebuie să aibă relativ aceeași temperatură cu lichidul). Adăugați pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat și chimenul și lăsați să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonați cu sare și piper.
Fasolea cu ciolan se servește (fără ciolan) cu murături.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.