Prajitura cu ciocolata si inghetata |
- 240 g faina;
- 180 g zahar alb;
- 2 linguri pudra de cacao neindulcita;
- 2 lingurite praf de copt;
- 1/4 lingurita de sare;
- 130 ml de lapte;
- 2 linguri de ulei vegetal;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 1 cana de nuci tocate;
- 180 g zahar brun;
- 60 g cacao.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
Intr-un vas incapator amesteca faina, zaharul, doua lingurite de cacao, praful de copt si sarea.
Adauga laptele, uleiul si vanilia.
La sfarsit pune si nucile.
Omogenizeaza compozitia si toarn-o uniform in tava.
Presara deasupra zahar brun si cele 60 g de cacao.
Toarna o cana de apa fierbinte si da la copt timp de 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, taie prajitura in cubulete si orneaz-o cu inghetata.
Servirea:
Serveste prajitura cu ciocolata si inghetata alaturi de cirese sau de capsuni, glazurate cu sirop de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.