Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ghiveci de legume cu ochiuri - cum se face ghiveci de legume și ouă poșate ca la mama acasă. Rețetă de ghiveci de legume cu dovlecei și ouă ochiuri să prepari o tocăna cu legume proaspete și ouă ochiuri. Învață cum se face ghiveci de legume folosind o simplă și delicioasă rețetă de tocană de legume și ouă poșate! Rețetă de mâncare de casă. |
Ghiveci de legume cu oua romanesti |
Ingrediente:
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa alba de marime medie
- 1 ardei galben mic sau jumatate dintr-unul mai mare
- 1 graunte de usturoi
- Jumatate dintr-un dovlecel mic
- 1 rosie mare de gradina
- 1 lingurita concentrat de ardei
- Sare dupa gust
- Piper proaspat rasnit
- boia de ardei dulce
- ierburi de gradina
- 2 oua proaspete
Pentru servit:
- Branza maturata(optional)
- Paine prajita aromatizata cu boia dulce si oregano
- Crutoane (facute in casa si aromatizate cu boia si cimbrisor)
Mod de preparare:
Se taie ceapa
pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.
Cand devine sticloasa se
adauga usturoiul taiat marunt.
Acesta nu se lasa mult, cateva secunde
cat sa-si lase aroma.
Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se
inmoaie 2-3 minute la foc mic.
Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam
de marimea ardeiului.
Dupa ce am taiat dovlecelul il pun si pe acesta
in tigaie.
Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las
la foc mic inca 3-4 minute.
Se taie rosia in cuburi
si se pune in tigaie.
Sa nu uitam si de concentratul de ardei, se amesteca si pune capac peste tigaie si
se lasa totul la foc mic 5-6 minute.
La sfarsit se asezoneaza dupa gust
cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina.
Ouale romanesti se fac in felul urmator:
Se pune la fiert intr-o
craticioara apa.
Cand a inceput sa fiarba se pune un praf de sare si 1
lingura otet.
Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul
neapart sa fie proaspat.
Se sparge oul intr-un castron.
Se face un
vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura.
Se rastoarna oul in
vartejul de apa format in cratita.
Se lasa sa fiarba fix 3 minute.
Se
scoate cu o spumiera si se aseaza peste ghiveciul de legume.
Se pudreaza
cu boia dulce de ardei.
PS:
Oul este facut perfect atunci cand
il taiati cu un cutit galbenusul se revarsa…
Painea prajita
aromatizata se face astfel:
Se incinge o tigaie tip gril si se stropeste
cu putin ulei.
Se aseaza feliile de paine si se prajesc pe ambele
parti.
Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si
condimente.
Ca tusa finala:
Se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.