Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Ghiveci de legume cu ochiuri - cum se face ghiveci de legume și ouă poșate ca la mama acasă. Rețetă de ghiveci de legume cu dovlecei și ouă ochiuri să prepari o tocăna cu legume proaspete și ouă ochiuri. Învață cum se face ghiveci de legume folosind o simplă și delicioasă rețetă de tocană de legume și ouă poșate! Rețetă de mâncare de casă. 

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ingrediente:

  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba de marime medie
  • 1 ardei galben mic sau jumatate dintr-unul mai mare
  • 1 graunte de usturoi
  • Jumatate dintr-un dovlecel mic 
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingurita concentrat de ardei
  • Sare dupa gust
  • Piper proaspat rasnit
  • boia de ardei dulce
  • ierburi de gradina
  • 2 oua proaspete
Pentru servit:
  • Branza maturata(optional)
  • Paine prajita aromatizata cu boia dulce si oregano
  • Crutoane (facute in casa si aromatizate cu boia si cimbrisor)

    Mod de preparare:

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. 
Cand devine sticloasa se adauga usturoiul taiat marunt. 
Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. 
Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se inmoaie 2-3 minute la foc mic. 
Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam de marimea ardeiului. 
Dupa ce am taiat dovlecelul il pun si pe acesta in tigaie. 
Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las la foc mic inca 3-4 minute. 
Se taie rosia in cuburi si se pune in tigaie. 
Sa nu uitam si de concentratul de ardei, se amesteca si pune capac peste tigaie si se lasa totul la foc mic 5-6 minute. 
La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina.
 
Ouale romanesti se fac in felul urmator: 
 
Se pune la fiert intr-o craticioara apa. 
Cand a inceput sa fiarba se pune un praf de sare si 1 lingura otet. 
Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul neapart sa fie proaspat. 
Se sparge oul intr-un castron. 
Se face un vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura. 
Se rastoarna oul in vartejul de apa format in cratita. 
Se lasa sa fiarba fix 3 minute. 
Se scoate cu o spumiera si se aseaza peste ghiveciul de legume. 
Se pudreaza cu boia dulce de ardei. 
 
PS:  
 
Oul este facut perfect atunci cand il taiati cu un cutit galbenusul se revarsa…
 
Painea prajita aromatizata se face astfel: 
 
Se incinge o tigaie tip gril si se stropeste cu putin ulei. 
Se aseaza feliile de paine si se prajesc pe ambele parti. 
Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si condimente.
 
Ca tusa finala: 
 
Se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!