Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html In sfarsit, dupa cateva incercari, ragu-ul perfect de porc: cremos, picant si aromat.
|
Ragu de porc |
Ingrediente:
500 gr carne tocata de porc
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura cu varf pasta de rosii
100 gr 'Nduja (pasta picanta de carne cu ardei iute)
3/4 linguta seminte de fenicul strivite in mojar
100 ml lapte
300 ml apa
1-2 linguri ulei
sare, piper negru
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cat mai larga (28-30 cm) se incinge putin ulei.
Se
prajeste carnea tocata (in 2-3 ture, ca sa nu fie inghesuita) amestecand
des pana isi schimba culoarea peste tot si apasand pe ea cu lingura de
lemn ca sa se sfarme, sa nu ramana bucati mari.
Apoi mai puteti praji
pana se rumeneste un pic. Cat se face carnea o presarati cu sare si
rasniti piper negru.
Pe masura ce prajiti carnea o scoateti intr-un bol
cu o paleta, lasand cat mai multa grasime in tigaie.
In tigaie acum ar trebui sa fie destula grasime ca sa caliti ceapa
tocata cubulete. Caliti la foc mic, pana se inmoaie, nu o lasati sa se
rumeneasca. Dureaza cam 5 minute.
Adaugati usturoiul strivit si semintele de fenicul si mai caliti 1 minut.
Adaugati pasta de rosii si caliti inca 2 minute, amestecand des, pana pasta se caramelizeaza putin si arata mai uscata.
Adaugati pasta 'nduja si amestecati pana se topeste in tigaie.
Adaugati carnea inapoi in tigaie, mai presarati putina sare si piper. Amestecati bine sa se acopere de condimente.
Mutati continutul tigaii intr-un tuci si puneti pe foc sa se infierbante. Adaugati apa si laptele si amestecati. Cand ajunge la fierbere, puneti capacul si mutati tuciul in cuptor, la 150C, timp de 2 ore.
La final, daca nu il folositi imediat, puteti lasa tuciul cu ragu sa se raceasca in cuptor. Se va raci incet, carnea se va mai face si va deveni cremoasa, se va topi in gura.
Portia aceasta de ragu e suficienta pentru 400 gr paste, adica
pentru 4 portii.
Cand doriti sa o folositi, fierbeti pastele
(pappardelle sau tagliatelle) in apa cu sare.
Intr-o tigaie larga
incalziti sosul ragu, adaugand si 100 ml apa din apa de pe paste.
Cand
fierbe, adaugati pastele scurse si amestecati cam 2 minute, sa se
acopere cu sos.
Serviti imediat cu mult parmezan razuit si daca doriti o bucata de burrata sau o lingura generoasa de ricotta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.