Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ragu de porc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

In sfarsit, dupa cateva incercari, ragu-ul perfect de porc: cremos, picant si aromat.

Ragu de porc

Ragu de porc

Ingrediente:

500 gr carne tocata de porc
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura cu varf pasta de rosii
100 gr 'Nduja (pasta picanta de carne cu ardei iute)
3/4 linguta seminte de fenicul strivite in mojar
100 ml lapte
300 ml apa
1-2 linguri ulei
sare, piper negru

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cat mai larga (28-30 cm) se incinge putin ulei. 

Se prajeste carnea tocata (in 2-3 ture, ca sa nu fie inghesuita) amestecand des pana isi schimba culoarea peste tot si apasand pe ea cu lingura de lemn ca sa se sfarme, sa nu ramana bucati mari. 

Apoi mai puteti praji pana se rumeneste un pic. Cat se face carnea o presarati cu sare si rasniti piper negru. 

Pe masura ce prajiti carnea o scoateti intr-un bol cu o paleta, lasand cat mai multa grasime in tigaie. 

In tigaie acum ar trebui sa fie destula grasime ca sa caliti ceapa tocata cubulete. Caliti la foc mic, pana se inmoaie, nu o lasati sa se rumeneasca. Dureaza cam 5 minute.
 
Adaugati usturoiul strivit si semintele de fenicul si mai caliti 1 minut.
 
Adaugati pasta de rosii si caliti inca 2 minute, amestecand des, pana pasta se caramelizeaza putin si arata mai uscata.
 
Adaugati pasta 'nduja si amestecati pana se topeste in tigaie.
 
Adaugati carnea inapoi in tigaie, mai presarati putina sare si piper. Amestecati bine sa se acopere de condimente.
 
Mutati continutul tigaii intr-un tuci si puneti pe foc sa se infierbante. Adaugati apa si laptele si amestecati. Cand ajunge la fierbere, puneti capacul si mutati tuciul in cuptor, la 150C, timp de 2 ore.
 
La final, daca nu il folositi imediat, puteti lasa tuciul cu ragu sa se raceasca in cuptor. Se va raci incet, carnea se va mai face si va deveni cremoasa, se va topi in gura.
 
Portia aceasta de ragu e suficienta pentru 400 gr paste, adica pentru 4 portii. 
 
Cand doriti sa o folositi, fierbeti pastele (pappardelle sau tagliatelle) in apa cu sare. 
 
Intr-o tigaie larga incalziti sosul ragu, adaugand si 100 ml apa din apa de pe paste. 
 
Cand fierbe, adaugati pastele scurse si amestecati cam 2 minute, sa se acopere cu sos. 
 
Serviti imediat cu mult parmezan razuit si daca doriti o bucata de burrata sau o lingura generoasa de ricotta.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!