Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ești fan nucă și caramel? Această prăjitură le are pe amândouă și e foarte simplu de preparat!
Prăjitură cu nucă și caramel |
Aluat:
- 1 cană de lapte
- 1 cană de ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 2 căni de zahăr
- 3 căni de făină
- 6 linguri de caramel lichid
- 6 ouă
Glazură:
- 1 lingură de unt
- 1/2 cană de zahăr
- 1/2 cană de nuci tocate
- 1 cană lapte
Mod de preparare:
Se bat albușurile până obținem o spumă consistentă, iar apoi încorporăm gălbenușurile și zahărul, amestecând încet.Compoziția se toarnă într-o tavă de tort unsă și se coace la 180ºC timp de aproximativ o oră sau până când paiul iese curat și uscat.
În timp ce prăjitura este la cuptor, pregătim glazura.
Zahărul se pune pe foc într-o cratiță, iar când începe să se caramelizeze, adăugăm treptat laptele, untul și nucile tocate.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.