Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Va indemn sa incercati macar o data sa gatiti altfel pastele, adica sa le coaceti in cuptor. Au un gust mult mai intens de bun si de branza coapta, cu mult cascaval care face o crusta apetisanta la suprafata si stratul interior completeaza mai bine totul.
Paste cu carne tocata si cascaval, la cuptor |
- 500 g paste
- 700 g carne tocata de vita sau porc sau amestec
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 morcov mare ras
- 1 pastarnac mic
- 1 felie de radacina de telina
- 400 ml rosii conservate
- sare, piper
- busuioc, oregano (1 lgr cu varf)
- 200 g cascaval
- 200 g mozarella
MOD DE PREPARARE:
1. Intr-o tigaie cu margini inalte am calit carnea impreuna cu 2 linguri
de ulei deoarece am gatit cu carne tocata de vita slaba. Focul sa fie
mediu, usor spre iute, amesteci ocazional pana se evapora lichidul
lasat. Asezonezi cu sare si piper. Poate sa dureze vreo 10 minute.
2. In acest timp, legumele spalate le-am decojit, ceapa am taiat-o
cubulete, usturoiul zdrobit cu latul lamei cutitului si taiat marunt si
restul le-am ras pe razatoare.
3. Am amestecat si cu restul de legume si le-am sotat vreo 5 minute.
4. Am pus sucul de rosii, busuioc si oregano + 1 cana de apa clocotita,
s-a umplut ochi, atentie, va trebuie o tigaie incapatoare sau cratita
non aderenta pentru aceste cantitati. Au fiert la foc molcom pana a scazut la jumatate sosul, vreo 20 de
minute, nu trebuie sa scada total, mai umpleti daca este cazul.
5. Am fiert apa vreo 3 litri impreuna cu o lingura rasa de sare pentru
paste. La primul clocot am adaugat spaghetele si au fiert 7 minute.
Le-am strecurat, le-am pus inapoi in cratita in care au fiert si le-am
amestecat cu sosul.
6. Am ras cascavalul pe razatoarea cu gauri mari. Am incins cuptorul la 180 de grade.
Intr-o alta cratita fara manere, pentru cuptor, am pus jumatate din
amestecul cu spaghete, am presarat jumatate din cascaval. Apoi iar
restul de spaghete, am scuturat de cratita sa se aseze ai am presarat
branza rasa si restul de cascaval deasupra.
Am copt mancarea pana s-a rumenit, la cuptorul meu lenes a durat 40 de
minute. La cuptoarele electrice dureaza mai putin, probabil vreo 30 de
minute.
Mancarea se va odihni 10 minute, dupa care poate fi servita. Caut sa
respect intocmai retetele fetelor de la SU, pentru o reusita deplina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.