Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Salata de cartofi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Varianta pe care vi-o propun azi e speciala pentru ca are un sos delicios care leaga toate ingredientele impreuna. Dar are si un amestec de ardei si ceapa murate rapid, care sunt delicioase si pe care va sugerez sa le faceti in cantitate dubla, sa le tineti in frigider in borcanas si sa tot gustati.

Salata de cartofi
Salata de cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi albi
  • 2 cepe rosii
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras galben
  • 100ml otet 
  • 2 linguri de zahar
  • 8 oua
  • 100g maioneza
  • 100g iaurt grecesc
  • 50g mustar
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Fierbem cartofii cu tot cu coaja (ii spalam bine inainte) in apa cu sare, pana sunt fierti si furculita intra usor in ei. Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem manevra, ii curatam si ii taiem cubulete de marime medie. 

Taiem julienne sau pestisori ceapa si ardeii, ii punem intr-un bol si turnam deasupra amestecul de otet si zahar. Lichidul nu acopera amestecul de ceapa si ardei dar nu va faceti griji, legumele lasa apa, trebuie doar sa amestecati din cand in cand.

Sa le lasati minim o jumatate de ora la frigider.

Separat, fierbem ouale tari (le punem in apa numai cand apa fierbe, punem putin otet si sare in apa si, din momentul in care le punem in apa clocotinda folosind o lingura ca sa nu ne ardem, le lesam sa fiarba 8-9 minute. Scurgem ouale din apa, le lasam sa se raceasca, le curatam, le dam pe razatoarea mare. 

Pentru sos, amestecam maioneza, iaurtul, mustarul, ceapa verde taiata rondele, sare si piper dupa gust.  

La final, scurgem ceapa si ardeii bine bine si sa amestecam toate ingredientele pentru salata impreuna.

Sa va fie de cel mai bine!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!