Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Varianta pe care vi-o propun azi e speciala pentru ca are un sos delicios care leaga toate ingredientele impreuna. Dar are si un amestec de ardei si ceapa murate rapid, care sunt delicioase si pe care va sugerez sa le faceti in cantitate dubla, sa le tineti in frigider in borcanas si sa tot gustati.
Salata de cartofi |
- 1 kg cartofi albi
- 2 cepe rosii
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- un ardei gras galben
- 100ml otet
- 2 linguri de zahar
- 8 oua
- 100g maioneza
- 100g iaurt grecesc
- 50g mustar
- 2-3 fire de ceapa verde
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Fierbem cartofii cu tot cu coaja (ii spalam bine inainte) in apa cu sare, pana sunt fierti si furculita intra usor in ei. Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem manevra, ii curatam si ii taiem cubulete de marime medie.
Taiem julienne sau pestisori ceapa si ardeii, ii punem
intr-un bol si turnam deasupra amestecul de otet si zahar. Lichidul nu acopera amestecul de ceapa si ardei dar nu va faceti
griji, legumele lasa apa, trebuie doar sa amestecati din cand in cand.
Sa le lasati minim o jumatate de ora la frigider.
Separat, fierbem ouale tari (le punem in apa numai cand apa fierbe, punem putin otet si sare in apa si, din momentul in care le punem in apa clocotinda folosind o lingura ca sa nu ne ardem, le lesam sa fiarba 8-9 minute. Scurgem ouale din apa, le lasam sa se raceasca, le curatam, le dam pe razatoarea mare.
Pentru sos, amestecam maioneza, iaurtul, mustarul, ceapa verde taiata rondele, sare si piper dupa gust.
La final, scurgem ceapa si ardeii bine bine si sa amestecam toate ingredientele pentru salata impreuna.
Sa va fie de cel mai bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.