Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Orezul este un ingredient folosit foarte mult in bucataria internationala. Pentru ca exista foarte multe feluri de a prepara orezul, ne-am gandit sa va oferim una din retete simple, dar sofisticate, de preparare a mancarurilor cu orez.
Orez cu pui si lime |
Pentru marinata de pui:
• 1 lingura de ulei de masline
• 1 lingurita de usturoi pisat
• 1 lingurita de busuioc uscat
• sare dupa gust
• o jumatate de lingurita de piper negru
• 1 jumatate de piept de pui dezosat (aprox. 120 de grame) - taiat bucatele
Pentru orez:
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 linguri de usturoi pisat
• 1 ceapa taiata
• 2 ardei iuti, taiati cu tot cu seminte
• 2 rosii - decojite, cu seminte si taiate
• sare dupa gust
• 1 lingurita de sofran
• 1 ceasca de orez nefiert
• sucul de la 1 lime
• 2 foi de dafin
• 1 ceasca de supa de pui
• 1 ceasca si jumatate de apa
• 3 linguri de coriandru maruntit (proaspat)
Mod de preparare:
Amestecati uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, sarea si
ardeiul iute intr-un bol mic. Puneti carnea de pui in marinata si lasati
la frigider peste noapte.
Incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie mica, la foc mediu, gatiti puiul si puneti deoparte. Incalziti restul de ulei de masline (o lingura) si prajiti usturoiul si ceapa pana devin trranslucide.
Adaugati ardeii iuti, rosiile taiate, sarea si sofranul; lasati pe foc pentru 2 minute pentru a se inmuia rosia. Apoi adaugati orezul, amestecand cu ingredientele din tigaie.
Puneti jumatate din sucul de lamaie, frunzele de dafin, supa de pui si apa, plus puiul gatit.
Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa fiarba la foc mic pentru 25 de minute, amestecand din cand in cand pana ce orezul s-a fiert.
Luati de pe foc, scoateti foile de dafin; adaugati restul de suc de lime si coriandrul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.