Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Salata de vinete grecească nu este foarte diferită de varianta clasică pe care o știm noi din bucătăria românească, doar că are o cantitate mai mare de ulei de măsline. Vă propunem să o încercați și să ne spuneți printr-un comentariu care variantă vă place mai mult.
Melitzanosalata - salată de vinete în stil grecesc |
- 4 vinete
- 1/2 ceapă roșie
- 1 cățel de usturoi
- 120 ml ulei de măsline
- 4 lingurițe zeamă de lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Coaceți vinetele la cuptor sau pe flacăra de la aragaz. După ce s-au răcit puțin, le puteți curăța de coajă. Scurgeți vinetele de apă și tocați-le cu ajutorul unui tocător din lemn, pentru a nu oxida.
Puneți ceapa, usturoiul, sare, piper și zeama de lămâie într-un blender și mixați. Adăugați uleiul în fir subțire, ca la maioneză. Păstrați două linguri de ulei pentru decor.
Puteți adăuga și vinetele în blender și amesteca totul, dacă vreți o salată cu textură fină, sau puteți turna sosul peste vinetele tocate și amesteca cu o lingură de lemn.
Potriviți la gust și mai adăugați sare, piper sau lămâie după gust. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat și cu ulei de măsline și serviți.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.