Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Dupa ce am facut Tiramisu rețeta originală, am vrut neaparat sa incerc si aceasta varianta:
Tiramisu in cupe |
Pentru crema de branza si fructe:
- -400 grame branza crema
- -3 oua
- -3 linguri sirop de arţar
- -2 lamai mici
- -8 linguri suc proaspat de portocala (o portocala de marime medie se foloseste si coaja)
- -2 linguri de menta verde
- -1 cana seminte de rodie
- -400 grame capsuni proaspete
Pentru sirop:
- -150 grame capsuni proaspete
- -5 linguri sirop de arţar
Mai avem nevoie de:
- -8 piscoturi de sampanie
-Pentru decor:
- cateva capsuni, boabe de rodie
- frunze de menta verde
Mod de preparare:
Crema de branza:
Se bat albusurile tari cu un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar.
Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus.
Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.
Fructele:
Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala.
Menta se taie marunt .
Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc.
Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul de lamaie si portocala cu fructele.
Siropul:
Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.
Piscoturi:In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe (se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta).
Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza.
Decor:
Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop.
Se pun la frigider 2 ore .
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.