Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Unii zic că e o pizza rulată, alții spun că e sandwich. Oricum i-ai spune, Stromboli (inventat cam prin anul 1950) e o gustare extraordinar de bună, care a cucerit oameni din întreaga lume. Straturi-straturi delicioase de brânzeturi, șuncă afumată, salam ușor picant, învelite într-un aluat crocant și fierbinte.
Stromboli |
- aluat de pizza
- salam
- șuncă
- salam pepperoni
- provolone/gorgonzolla
- mozzarella
- parmezan
- gălbenuș de ou
- ulei de măsline
- sos de pizza
Mod de preparare:.
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.
- Fă blatul de pizza conform instrucțiunilor simple de mai jos.
Ingrediente
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
Mod De Preparare
Rețetă simplă pentru aluat de pizza clasic:
Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.
Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra aluatului de pizza şi lasă-l la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
Când a crescut îndeajuns, aluatul se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești..
2 Întinde-l cu un sucitor pe un fund de lemn presărat cu făină, cât mai dreptunghiular posibil (nu rotund, ca pentru pizza). Unge-l cu sos pentru pizza (rețeta mai jos).
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline
- 6 căței de usturoi tăiați felioare subțiri/tocați
- 750-800 g roșii la conservă
- 1 praf de ardei iute
- sare, oregano, piper
- 1 crenguță de busuioc proaspăt
Mod De Preparare
- Pune în mijloc câte un strat de fiecare carne în parte, lăsând pe cât posibil, de jur împrejur, marginile libere, ca să poți împături aluatul la final. Adaugă și brânzeturile – mozzarella, provolone,gorgonzolla (rase sau tăiate felii).
- Bate oul cu puțină apă și unge cu el marginile lăsate libere.
- Rulează ușor – începând dintr-o singură parte, desigur – și la final unește bine marginile ca să izolezi bine umplutura și împăturește marginile dedesubtul aluatului.
- Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei de măsline (dacă vrei, poți presăra deasupra și puțin parmezan, oregano sau praf de usturoi) și dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
- Taie felii și servește cu sos marinara alături.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.