Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Supa de pui cu galuste

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu iti ies de nicio culoare galustele de gris pe care le adaugi in supa, oricat de mult te-ai chinui? Din 3 ingrediente si cu o reteta transmisa de 3 generatii, iata cum trebuie sa procedezi ca sa obtii cele mai pufoase galuste.

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa
Ingrediente pentru galuste. Varianta 1
Ingrediente pentru galuste. Varianta 2
Ingrediente pentru galuste. Varianta 3
  • 3

Mod de preparare

  1. Se pune apa la fiert
  2. Cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi
  3. Punem la fiert carnea de pui transata
  4. Adaugam o lingurita de sare
  5. Fierbem supa la foc potrivit, spumam de cate ori este nevoie
  6. Cand carnea este fiarta, oprim focul, punem frunzele de patrunjel si telina intregi, acoperim cu capac si lasam supa sa stea cateva minute
  7. Scoatem carnea si legumele, supa se strecoara si se pune din nou la fiert, sare se pune dupa gust
Modul de preparare pentru cele 2 retete de galuste este la fel, doar cantarirea ingredientelor este diferita
  1. Ouale se bat intregi cu sarea
  2. Grisul se adauga putin cate putin
  3. Compozitia se amesteca cu furculita
  4. Galustele de gris se pun la fiert in supa cu o lingurita umezita in prealabil
  5. In timp ce galustele fierb se picura de 2-3 ori  apa rece
  6. Timpul necesar pentru fierberea galustelor de gris este  aproximativ 15min
 Modul de preparare pentru cea de a 3 variant                                                                                                    
      1. Separa ouale si bate albusurile spuma pana ce se tin de tel, apoi intoarce galbenusurile peste albusuri unul cate unul, treptat, urmate de un praf de sare.                                                                                 2. Adauga grisul in ploaie si amesteca cu grija, pentru a nu face cocoloase. Cand compozitia capata o consistenta suficient de groasa, uda lingurita in supa si ia apoi cu lingurita din compozitie si coboara lingurita in supa, pentru a forma galustele.                                                                                                        3. Continua procedeul pana cand ai format toate galustele si lasa-le sa dea in clocot la foc mare pentru cateva secunde.                                                                                                                                        4. Pentru a obtine cele mai pufoase galuste de gris, imediat ce au clocotit, dupa toarna o cana de apa cat mai rece, raspandita peste toate galustele, apoi adauga patrunjelul si opreste focul.
 
Carnea de pui din supa poate fi servita rasol sau rumenita in putin ulei cu usturoi
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!