Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ingrediente
Nu iti ies de nicio culoare galustele de gris pe care le adaugi in supa, oricat de mult te-ai chinui? Din 3 ingrediente si cu o reteta transmisa de 3 generatii, iata cum trebuie sa procedezi ca sa obtii cele mai pufoase galuste.
Supa de pui cu galuste |
- Ingrediente pentru supa
Ingrediente pentru galuste. Varianta 1
- 3
Mod de preparare
- Se pune apa la fiert
- Cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi
- Punem la fiert carnea de pui transata
- Adaugam o lingurita de sare
- Fierbem supa la foc potrivit, spumam de cate ori este nevoie
- Cand carnea este fiarta, oprim focul, punem frunzele de patrunjel si telina intregi, acoperim cu capac si lasam supa sa stea cateva minute
- Scoatem carnea si legumele, supa se strecoara si se pune din nou la fiert, sare se pune dupa gust
- Ouale se bat intregi cu sarea
- Grisul se adauga putin cate putin
- Compozitia se amesteca cu furculita
- Galustele de gris se pun la fiert in supa cu o lingurita umezita in prealabil
- In timp ce galustele fierb se picura de 2-3 ori apa rece
- Timpul necesar pentru fierberea galustelor de gris este aproximativ 15min
1. Separa ouale si bate albusurile spuma pana ce se tin de tel, apoi
intoarce galbenusurile peste albusuri unul cate unul, treptat, urmate de
un praf de sare. 2. Adauga grisul in ploaie si amesteca cu grija, pentru a nu face
cocoloase. Cand compozitia capata o consistenta suficient de groasa, uda
lingurita in supa si ia apoi cu lingurita din compozitie si coboara
lingurita in supa, pentru a forma galustele. 3. Continua procedeul pana cand ai format toate galustele si lasa-le sa dea in clocot la foc mare pentru cateva secunde. 4. Pentru a obtine cele mai pufoase galuste de gris, imediat ce au
clocotit, dupa toarna o cana de apa cat mai rece, raspandita peste toate
galustele, apoi adauga patrunjelul si opreste focul.
Carnea de pui din supa poate fi servita rasol sau rumenita in putin ulei cu usturoi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.