Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste Cacio e Pepe

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețeta Cacio e Pepe este o rețetă veche italienească extrem de simplă, originară din zona Romei. Numele său înseamnă 'cașcaval și piper'

Paste Cacio e Pepe

Paste Cacio e Pepe

Ingrediente:

  • 2 lingurițe de boabe de piper
  • 200 g de spaghete (se pot folosi și bucatini sau tonarelli)
  • 80 g de pecorino romano

Mod de preparare:

1. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Nu uitați să sărați apa în care fierb pastele. Păatrați apa de la paste (circa 250 ml).

2. Boabele de piper se prăjesc într-o tigaie și apoi se sfarmă ușor.

3. Boabele de piper, brânza și o parte din apa de la paste se amestecă într-un castron până formează o pastă. Treptat se mai adaugă apă de la paste până ce sosul capătă consistența unui sos.

4. Se adaugă pastele și se amestecă bine până ce toate firele de paste sunt acoperite de sos. Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă de la paste.

5. Se servesc calde cu piper râșnit proaspăt și brânză rasă (percorino romano).

Sfat:

– folosește doar brânză Pecorino Romano proaspăt rasă

– boabele de piper trebuie să fie proaspete, nu folosi piper măcinat decât pentru ornat

– folosește paste uscate – spaghete, bucatini, tonnarelli

– nu folosi unt, smântână sau ulei de măsline

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!