Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pentru aceasta salata am ales gogonele (patlagele) verzi dar si cateva putin parguite pentru o culoare mai frumoasa si pentru un gust mai bun.
Salata de gogonele, cunoscuta in mod special in zona moldoveneasca a tarii, intra la categoria aperitive.
SALATA MOLDOVENEASCA DE GOGONELE / PATLAGELE VERZI |
gogonele (patlagele, rosii verzi si foarte putin parguite)
ceapa
ulei
sare
MOD DE PREPARARE:
Spalam gogonelele sub jet de apa rece apoi le punem la fiert.
Cand intra usor furculita in ele vom sti ca sunt fierte. Le scurgem, le lasam sa se raceasca, apoi le decojim.
Tocam rosiile verzi marunt, asa cum tocam si vinetele pentru salata si le lasam sa scurga intr-o sita.
Le punem intr-un castron si le frecam cu 2-3 linguri ulei. Adaugam sare si ceapa tocata marunt, amestecam si gustam pentru a verifica daca mai avem nevoie de sare sau ulei.
Asta e tot!
Simplu si bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.