In Ardeal si in ziua de azi se mananca untura pe paine, presarata cu sare si boia, cu ceapa rosie alaturi. Daca este consumata in mod responsabil cu siguranta nu are cum sa va afecteze.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti din untura de porc cu gem:
BISCUITI DIN UNTURA DE PORC CU GEM
250 g untura porc
500 g faina
180 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita extract natural de vanilie sau esenta vanilie
1 varf cutit sare
1 ou + 1 galbenus
gem de caise, visine sau prune
zahar pudra pentru tapetare
MOD DE PREPARARE:
Am mixat untura cu un varf cutit sare pana incepe sa devina ca o crema, apoi adm adaugat cele 2 tipuri de zahar. In momentul in care s-a omogenizat compozitia am incorporat oul si galbenusul.
Am turnat extractul de vanilie si am mixat pana s-a omogenizat compozitia.
Am adaugat faina si am incorporat-o usor, framantand aluatul cu mana.
Din aluatul obtinut am realizat 2 snururi cu diametrul de aproximativ 5-6 cm, pe care le-am invelit intr-o folie alimentara si le-am pus in frigider pentru 60 minute sau cat este nevoie ca aluatul sa fie tare.
Doar cand a fost tare l-am taiat in rondele.
Am modelat fiecare bucata de aluat intre palme pana am obtinut o bila. Am aranjat bilele direct pe hartia de copt cu putina distanta intre ele, apoi am facut o adancitura in mijlocul fiecaruia. Gaurile vor fi umplute cu gem, dupa preferinta.
Am copt biscuitii din untura cu gem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare), apoi i-am scos pe un gratar si i-am lasat sa se racesca. I-am pudrat cu zahar doar cand au fost complet raciti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.