Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Această rețetă de ouă bătute este una dintre cele mai ușoare și nutritive, perfectă pentru micul dejun. Aveți nevoie de puține ingrediente, fiind perfectă pentru toate buzunarele.
Dacă cei mici sunt mai somnoroși și vin la masă exact când le-ați pregătit, puteți chiar să le păstrați calde în cuptorul foarte puțin preîncălzit în prealabil. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara cele mai bune ouă bătute!
Oua batute |
2 ouă mari
1 linguriță de unt nesărat
2 lingurițe de smântână (opțional)
1/4 linguriță de sare
piper negru proaspăt măcinat
ierburi tocate mărunt (opțional)
Mod de preparare:
1. Începeți prin a încălzi o tigaie de ceramică sau teflon. Se pune pe aragaz, la căldură mică. Se adaugă o linguriță de unt și se lasă să se topească, în timp ce amestecați ouăle.
2. Ouăle se amestecă cu ajutorul unui tel într-un bol mediu, până când se combină albușurile cu gălbenușurile și obține o compoziție puțin spumoasă. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Dacă doriți, puteți adăuga și o linguriță de smântână. Se amestecă bine. Se pun ouăle în tigaie.
3. Ouăle se lasă să se gătească pentru 10-15 minute. Se amestecă ocazional cu o spatulă de lemn. La început, ouăle vor fi foarte lichide, dar veți observa că începe să se schimbe compoziția. Amestecatul des vă va ajuta să obțineți bucăți mici de ouă bătute, pe când cel mai rar bucăți mai mari, iregulate. Continuați să gătiți până când ouăle sunt suficient de moi sau tari, după preferințe.
4. Se închide aragazul exact înainte să fie gătite ouăle. Acestea vor continua să se gătească pentru un minut sau două după ce ați închis aragazul. Dacă doriți să adăugați ierburi tocate mărunt, le puteți pune în această parte a procesului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.