Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
La micul dejun sau la pranz, omleta aceasta este satioasa si se prepara rapid daca aveti cartofii gata copti. Este la fel de buna daca o preparati la cuptor (ca o frittata) sau pe plita (vezi nota finala).
Omleta cu cartofi dulci |
Omleta:
6 oua
2 linguri ulei
1 lingura cu varf branza moale (ricotta, branza de capra, brie)
sare, piper negru
Cartofi dulci copt:i
4 cartofi dulci
3 fire ceapa verde
1 lingura ulei
sare, piper negru
Mod de preparare:
- Pregatiti prima data cartofii dulci. Se curata cu aparatul de curatat legume si apoi se taie rondele groase de un deget. Se presara cu sare si piper negru si apoi se adauga uleiul. Se amesteca.
- Se pun cartofii intr-o tava termorezistenta in care sa incapa unii langa altii, putand fi usor suprapusi. Se coc la 180C timp de 45 minute. Dupa acest timp se verifica unul sa fie complet facut, adica cremos in interior.
- Se scoate tava din cuptor si se adauga ceapa verde taiata rondele. Se amesteca.
* cartofii se pot pregati astfel si cu 1-2 zile inainte; se vor pastra la frigider pana e nevoie de ei; din aceasta cantitate de cartofi dulci copti veti putea face 3 omlete mari (din 6 ou fiecare). - Cand doriti sa preparati omleta, puneti uleiul intr-o tigaie de aprox 26 cm. Asezati pe fundul ei rondele de cartofi dulci (1/3 din cartofii dulci copti mai sus). Aveti grija sa luati si ceapa verde. Incingeti usor tigaia cu cartofi, pe foc mic.
- Pana se incinge tigaia, bateti bine 6 oua cu sare si piper negru. Cand uleiul din tigaie sfaraie turnati ouale. Aseteptati cateva secunde sa vedeti ca omleta se incheaga pe margini si imediat mutati tigaia in cuptor la 190C timp de 10-13 minute (verificati dupa 10 minute sa fie inchegata deasupra).
- Rasturnati omleta pe o farfurie larga. Decorati cu bucatele de
branza moale, putina ceapa verde de pe cartofii copti, rasniti piper
negru, presarati fulgi de chili daca doriti sa fie putin picanta si picurati 2 lingurite ulei masline deasupra. E buna calda sau la temperatura camerei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.