Dacă te-ai săturat să mănânci aceleași mâncăruri în fiecare zi la micul dejun, este timpul să încerci și ceva nou. Acest mic dejun, de origine arăbească, este foarte simplu de preparat, este delicios și sățios. Mic dejun arăbesc
1 vânătă
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de frunze de mentă mărunțite (și câteva frunze întregi pentru garnitură)
200 g brânză ricotta
4 ouă
6 roșii mici, înjumătățite
2 castraveți mici, tăiați în jumate pe lungime
80 g măsline amestecate
1 lingură zaatar (condiment arăbesc ce conține susan, cimbru și oregano)
100g brânză feta, sfărâmată
2 linguri de miere
2 linguri de ulei de măsline (pentru a orna).
Mod de preparare:
Încălzește grătarul (sau tigaia grill), feliază vânăta pe lungime (în 8 felii) și apoi cu o pensulă, unge feliile de vinete cu ulei de măsline. Pune-le pe grătar cam 2 minute pe fiecare parte, apoi pune-le deoparte la răcit.
Amestecă menta mărunțită cu brânza ricotta și apoi condimenteaz-o după gust. Când feliile de vinete s-au răcit, dar sunt încă moi, împrăștie amestec cu brânză ricotta pe fiecare și rulează-le.
Pune ouăle la fiert (cât să fie ferme, dar nu prea tari în mijloc). După ce au fiert, pune-le în apă rece cu gheață. Curăță-le și taie-le în jumătate pe verticală.
E timpul să pui totul la un loc. Pune două rulouri de vânătă pe o farfurie, castravete, ouă, roșii și măsline. Presară zaatar (amestecul tău de ierburi și condimente) peste ouă, sfarmă apoi brânza feta peste ele și presară cu o lingură miere peste. Ornează totul cu o frunză de mentă și puțin ulei de măsline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.