Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ciorba
de miel cu smantana si tarhon este o reteta din zona Ardealul. Am
mancat pentru prima data aceasta ciorba si m-a
impresionat. Evident, mi-am dorit sa o pregatesc.
500 gr carne miel
1 morcov
1 poastarnac
1 telina mica
1 ardei capia
ceapa verde
50 gr orez
300 gr smantana
2-3 linguri otet
sare dupa gust
1 legatura tarhon
Mod de preparare:
Spalam carnea de miel si o punem in oala.
Completam cu apa si dam in unul-doua clocote apoi adaugam spuma care se formeaza.
Spalam legumele, le curatam, le tocam marunt si le adaugam. Tot acum adaugam si orezul si sare.
Cand
carnea si legumele sunt fierte dregem ciorba cu smantana. Intr-un bol
amestecam smantana cu galbenusurile. (folositi smantana de cel putin
20%) Luam cu polonicul zeama din ciorba, adaugam cate putin peste
amestecul de smantana si amestecam pana il diluam. Abia dupa aceea
adaugam amestecul in oala. Daca adaugati smantana fara sa o diluati
exista riscul sa se "branzeasca" si ciorba nu va mai avea aspect placut.
Adaugam
si otetul. Daca doriti puteti inlocui otetul cu zeama de lamaie. Daca
este cazul potrivim acum si de sare. Dam intr-un clocot, dam deoparte si
adaugam tarhonul tocat marunt.
Daca doriti mai puteti adauga otet sau zeama de lamaie cand il serviti. Este o ciorba foarte gustoasa si aromata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.