Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cea mai simpla reteta de lipie. Si are o savoare minunata! sunt moi, aromate, cu siguranta vor fi pe placul tau.
|
Lipie Naan |
Ingrediente:
|
250 grame
faina
|
|
90 ml
apa
|
|
140 grame
iaurt cremos
|
|
4 grame
sare
|
|
4 grame
drojdie uscata
|
|
|
|
Pentru uns:
|
|
|
|
60 grame
unt
|
|
2 catei
usturoi
|
|
1/2 lingurita
mix ierburi italienesti
|
|
un praf de
sare
|
Mod de preparare:
Se pun in vasul robotului (sau intr-un bol) toate ingredientele. Se
framanta cam 5 minute pana aluatul este neted. Acesta trebuie sa fie
usor lipicios. Daca folositi un iaurt mai putin gras, aluatul va fi prea
lipicios. De aceea recomand un iaurt grecesc, cremos, cu 10 % grasime.
Pudram bine aluatul cu faina si il lasam intr-un loc calduros 10 minute.
|
|
Pe o plansa pudrata cu faina punem aluatul si il impartim in 6 bucati
egale. Apoi ii dam o forma rotunda si le acoperim cu un prosop de
bucatarie. Intre timp topim untul, adaugam usturoiul razuit si
condimentele.
|
|
Punem o tigaie pe foc la incins, focul sa fi puternic la inceput. Intindem cu sucitorul o bucata de aluat cu grosimea de 3 mm.
O punem la prajit in tigaie, pana incep sa se umfle, nu dureaza mult,
daca focul e prea tare, puteti sa il faceti mai mic. Dupa ce s-a rumenit
pe o parte, o intoarcem si pe cealalta parte. Ungem parte rumenita cu
amestecul de unt.
|
|
Dupa ce e coapta se pune pe o farfurie si se coc la fel si celelalte
ramase. Se servesc imediat, alaturi cu tocanite, curry, hummus sau chiar
simple. |
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.