Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Astăzi vă propunem o rețetă simplă, o mâncărică de spanac cu sos de marar și usturoi, ușor de făcut și foarte gustoasă. O puteți savura ca garnitură, alături de o chiftea de carne, sau simplă, ca fel de mâncare în sine și sa aveți o cină delicioasă și sănătoasă.
Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele |
- Chiftele:
- 650 gr carne tocata de vita
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 1 ou
- sare, piper, boia
- condimente de chiftele
- 5 felii de paine
- Galusti:
- 100-150 gr spanac congelat
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 300 gr faina
- sare
- Sos:
- 1 legatura marar
- 250 ml lapte
- 2 linguri faina
- 50 gr unt sare
- 2 catei de usturoi
MOD DE PREPARARE:
Se
pregatesc mai intai chiftelele. Carnea tocata se amesteca cu oul,
morcovul si ceapa date pe razatoare, usturoiul dat prin presa,
condimentele si feliile de paine inmuiate si stoarse bine. Se formeaza
chiftelele, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se baga la cuptor
pana se rumenesc.
Cat timp chiftelele stau la cuptor se prepara galustele si sosul.
Se decongeleaza spanacul, eventual se fiere si se scurge bine. Eu am avut unul tocat marunt, asa ca l-am stors si l-am pus direct in aluatul de galusti.
Se amesteca bine ingredientele pentru galusti. Trebuie sa iasa un aluat
mai moale. Se pune o oala cu apa la fiert. Se ia cu lingurita din aluat
si se arunca in apa clocotita. Se lasa la fiert cateva minute, dupa
care se scot in strecuratoare, se pun sub jet de apa rece si se lasa la
scurs.
Untul
se pune la topit. Se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga treptat
laptele, amestecand bine, sa nu faca cocoloase. Se adauga mararul tocat
marunt, sarea si usturoiul dat prin presa. Se lasa pe foc, amestecand
pana se ingroasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.