Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pasta de jumari – reteta traditionala din Ardeal si Maramures, cu ceapa, usturoi, mustar, o pasta tartinabila delicioasa. Cum se face pasta de jumari, buna de te lingi pe degete?.
Pasta de jumari |
- 300 g de jumari
- 1 ceapa rosie
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri de mustar
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Vom pune in blender mustarul, ceapa, usturoiul, un varf de lingurita de sare, un varf de lingurita si un varf de lingurita de boia de ardei dulce.
Maruntim totul, vom obtine o pasta rosiatica. Peste aceasta adaugam si jumarile si continuam sa mixam.
Adaugam treptat jumarile, in 2-3 transe, ca sa se macine bine.
Dupa ce am terminat si obtinem o pasta de o consistenta omogena si uniforma,este gata.
Mai gustam acum, sa vedem daca mai e nevoie de sare si piper. Eu am mai adaugat putin piper, sa fie usor picanta.
Sfat:
Se mai pot adauga, dupa dorinta: oua fierte, castraveti murati, ardei rosu copt, gogosari in otet, smantana.
Recomand sa folositi piper proaspat macinat, gustul va fi mai deosebit.
Daca jumarile sunt afumate, pasta de jumari va avea o savoare si mai si!
Conservarea:
Se pune in borcane si se pastreaza in loc rece, poate fi beci, camara, frigider. Se poate pastra 1-2 saptamani.
Servire:
Noua ne place pe felii de paine de casa, in strat subtire. Deasupra punem felii de castraveti murati sau gogosari in otet.
Da, are un milion de calorii, dar e tare gustoasa, asa ca va recomand s-o faceti. Dimineata, la micul dejun, sau ca aperitiv cand aveti musafiri, merge de minune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.