Dupa cum stiti imi plac ciorbele de orice fel cu cat mai multe legume cu atat mai bine iar daca se poate sa fie fara carne si mai bine. Reteta pentru ciorba de conopida se face usor si foarte repede, nu ar trebui sa va tina in bucatarie mai mult de 40min cu tot cu pregatirea ingredientelor, poate fi servita cu smantana si acrita cu otet sau zeama de lamaie dupa preferinte. Recomand si aceasta reteta de Ciorba de legume cu smantana si orez.
Ciorba de conopida cu smantana |
Mod de preparare
- Conopida bine spalata se desface in buchetele potrivite pentru ciorba
- Se curata, se spala si se toaca cubulete morcovul, ceapa, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul
- Se incinge uleiul intr-o oala se adauga legumele tocate si se calesc aprox 2-3min la foc mic, amestecand din cand in cand
- Dupa ce legumele au fost calite se adauga apa fierbinte si se lasa fiert, se pune sare dupa gust, boabe de piper sau piper negru macinat si frunza de dafin, cand ciorba a inceput sa fiarba adaugam conopida, rosia si ardeiul gras taiate cubulete
- Ciorba se mai lasa la fiert aprox 15min sau pana cand conopida este fiarta, se pun frunzele de marar tocate fin si se opreste focul
- Smantana se pune in ciorba inainte de servire, in oala daca doriti sa consumati toata ciorba la o masa sau in farfurie daca doriti sa pastrati o parte din ciorba la frigider pentru a doua zi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.