Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Chocolate salami este o reteta
specifica Italiei si Portugaliei, si este practic un dulce foarte
popular. Care este ingredientul de baza? Pe care eu le-am inlocuit cu delicioasele piersici
din compot. Salamul de biscuiti cu ciocolata si piersici este usor de facut si este potrivit pentru orice ocazie. Va recomand si varianta aceasta. |
Salam de ciocolata cu piersici
|
Ingrediente:
300 gr ciocolata amaruie
200 gr unt
150 gr biscuiti simpli
30 ml rom
5-6 piersici Sun Food
100 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Rupem ciocolata cubulete, taiem
untul cuburi si le punem intr-un vas, la foc mic. Amestecam continuu
pana cand ciocolata si untul sunt bine topite si apoi dam deoparte.
Punem piersicile din compot intr-o sita, la scurs.
Intr-un bol maruntim biscuitii.
Turnam peste ei ciocolata si untul topite.
Adaugam romul si piersicile taiate cuburi. In loc de rom puteti adauga lichior amaretto.
Amestecam pana la omogenizare apoi lasam deoparte sa se raceasca si sa se intareasca usor, ca sa putem modela salamul.
Asezam compozitia pe o folie si
rulam strans apoi strangem la capete, astfel in cat sa formam un baton
asemanator batonului de salam. Dam la frigider cateva ore, de preferat
peste noapte.
Scoatem salamul de ciocolata din
folie si il dam prin zahar pudra astfel incat sa acoperim toata
suprafata. Legam apoi batonul cu sfoara alimentara.
Taiem felii cu un cutit foarte bine ascutit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.