Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
- Crema de vanilie --
Ingrediente:
mai jos - •2 lingurite esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie
- •500 ml lapte
- •5 galbenusuri
- •120 gr zahar
Mod de preparare:
1. Se pune laptele la fiert, apoi se amesteca cu vanilia (sau se aduga semintele din pastaia de vanilie injumatatita, se adauga si pastaia apoi se lasa sa stea acoperit 10 minute).
2. Se amesteca galbenusurile cu zahar.
3. Se toarna, putin cate putin, laptele in galbensuri, amestecand continuu, apoi se pune compozitia obtinuta inapoi pe foc.
4. Se lasa pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa cat sa stea pe spatele lingurii de lemn.Nu se lasa sa fiarba, caci altfel se va taia.*Se poate folosi pentru prepararea inghetatei*
- smantana cu continut 30% grasime ( sau mai mare, daca gasiti ) = 600g ( smantana fermentata )
- zahar fin = 6 linguri
Mod de preparare:
Foarte important! Cu 1 zi inainte, am pus la rece (in frigider)
smantana si vasul pe care urma sa il folosesc. Temperatura scazuta a
produsului ajuta ca acesta sa inglobeze mai mult aer in momentul mixarii
si sa iasa mai inchegat si mai spumos.
Pasul urmator: am scurs zerul acumulat la suprafata cutiei si am
rasturnat-o in vasul, de asemenea foarte rece. Am inceput sa mixex la
viteza minima, la inceput smantana simpla, pentru 1 minut, pana cand s-a
omogenizat, dupa care am adaugat treptat zaharul, cate 1 lingura si am
mixat dupa fiecare adaugire. Dupa 5 minute, am marit viteza la
urmatoarea treapta ( viteza medie ) si am continuat sa mixez pentru inca
5-6 minute, pana cand smantana a devenit aerata, spumoasa si inchegata.
Succes la bucatarit si pofta de sanatate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.