Ceaiul negru cu lapte si condimente este o bautura fierbinte, ideal de consumat iarna, care iti va
incalzi trupul si sufletul. Combina dulceata laptelui cu aroma ceaiului
negru condimentat. Daca doriti sa evitati cofeina, puteti inlocui ceaiul
negru.Ceai negru cu lapte si condimente
- 4 linguri de nucsoara
- 4 lingurite de cuisoare
- 4 bete de scortisoara
- 2 stele de anason
- 1 lingura de piper negru
- 2 lingurite de ghimbir proaspat, taiat si feliat subtire
- 4 cesti de lapte de migdale
- 8 pliculete de ceai negru
Mod de preparare:
Se combina primele sase ingrediente intr-o punguta, bine legata. Intr-un ibric, se pun 4 cani de apa, laptele si punguta de condimente, si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul si se continua fierberea, la foc mic, timp de 15 minute.
Se mareste focul si se aduce din nou la punctul de fierbere, apoi se ia imediat de pe foc. Se adauga pliculetele de ceai negru si se lasa 5 minute. Se indeparteaza pliculetele de ceai, se adauga zahar sau alt indulcitor, optional, dupa gust. Se consuma cu moderatie si nu in exces.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.