Reteta de fata nu necesita foarte multe ingrediente, nu contine faina, se face foarte usor si-i extrem de buna.
Placinta ruseasca cu branza |
500 g branza de vaci
5 linguri smantana
3 oua
4 linguri zahar brut
4 linguri gris
o mana buna chips de cocos
o mana buna merisor confiat
un varf cutit sare
o lingura ulei de cocos
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol grisul si smantana si lasa-le deoparte pentru 25-30 minute.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand zaharul e diluat si amestecul si-a dublat volumul.
Branza de vaci bine scursa paseaz-o cu un blender pana cand este cremoasa si fina.
Pune grisul cu smantana si omogenizeaza.
Adauga ouale mixate si amesteca de sus in jos, usor, cu o lingura.
Tot acum adauga si fulgii de cocos si merisoarele.
Ungem tava cu uleiul de cocos atat pe fund cat si pe laterale. Turnam compozitia si nivelam. Coacem si varificam cu metoda "scobitoarea".
Cand e gata, o lasam sa se raceasca tot in tava si, cu o miscare ferma, o rasturnam pe un platou.
O servim fie pudrata cu zahar, fie cu o cupa de inghetata deasupra sau c-o lingura cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.