Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
In zona noastră a doua zi după nuntă se face "zamă acră" unde pot veni nuntaşii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinară pentru că se face din friptura rămasă (de porc si pui) plus zarzavaturi şi alte cele. Dacă faci acasa o petrecere rămân multe bucăţele pe care le poţi refolosi. În afară de ciorbă am mai pregătit si o mâncărică delicioasă pentru felul doi.
Mancaruri din resturi de friptura |
- carne din friptura
- ceapa
- morcovi
- telina
- tarhon
- sare
- piper
Pentru felul doi:
- 2 pulpe de pui fripte la grătar
- 2 bucăţi de carne de porc făcute în tavă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de praz tinerel
- 1 conservă de roşii tăiate
- 1 conservă de lapte de cocos
- 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiartă
- verdeaţă
- condimente cajun
- ulei
Mod de preparare:
Pentru ciorba:se taie cubulete zarzavaturi(ceapa, morcovi, telina), se calesc putin, se adauga friptura cubulete si se clocoteste. Se acreste cu bors, suc de lamaie sau moare de varza si se drege cu ou si smantana. Se pune la final tarhon din otet sau verdeturi.
Pentru felul doi:
Se taie feliuţe prazul si ceapa si se călesc. Bucăţile de carne se taie beţişoare cam în stil "păstaie de fasole". Se adaugă în momentul când ceapa si prazul sunt călite. Se pun roşiile din conservă, laptele de cocos, condimentele dorite şi se dau la foc mic, acoperite. Se lasă sa dea câteva clocote, apoi se verifica gustul si se adaugă verdeţuri, apoi se stinge.
Se prepară foarte repede.
E foarte gustoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.