Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pere la cuptor cu miere, fulgi de ovăz şi merişoare

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aceste pere la cuptor, umplute cu fulgi de ovăz, nuci sau migdale, merişoare şi aromate cu scorţişoară, sunt o variantă elegantă şi mai aromată a merelor coapte. Perele la cuptor, sunt un aliment sănătos, consumat cu plăcere atât de cei mici cât şi de adulţi şi care, în funcţie de combinaţie, poate fi servit fie la micul dejun cu iaurt ori chefir, sau ca desert, asezonat după preferinţă cu miere, sos de ciocolată sau îngheţată.

Pere la cuptor cu miere, fulgi de ovăz şi merişoare

Pere la cuptor cu miere, fulgi de ovăz şi merişoare

Ingrediente:

4 pere,

3/4 cană de fulgi de ovăz,

4-5 linguri de miere după preferinţă,

100 g unt sau ulei de cocos (75 g pentru umplutură şi 25 g pentru uns perele),

6 linguri de migdale feliate sau nuci mărunţite,

3 linguriţe merişoare uscate,

1/2 linguriţă de scorţişoară,

miere sau sos de ciocolată pentru ornat

Mol de preparare:

Mai întâi, se preîncălzeşte cuptorul la 190 ° C.

Se aleg pere cu o textură fermă dar bine coapte. Dacă sunt prea verzi, perele nu se vor înmuia, iar dacă sunt prea coapte se vor zdrobi în timpul coacerii.

Perele se taie în jumătate pe lungime, iar apoi cu ajutorul unei linguriţe se scoate miezul tare şi sâmburii. Pentru a avea stabilitate în tava de copt, din fiecare jumătate de pară se taie o fâşie subţire, de pe partea inferioară cu coajă.

Jumătăţile de pară se aşează într-o tavă termorezistentă, apoi se ung pe suprafaţa cu miez cu unt moale sau ulei de cocos.

Pentru prepararea umpluturii se amestecă mierea cu untul sau uleiul de cocos, se presară praful de scorţişoară, apoi se adaugă fulgii de ovăz, migdalele tăiate sau nucile şi merişoarele uscate, după ce în prealabil au fost mărunţite.

Perele se umplu generos cu amestecul obţinut după care se dau la cuptor şi se coc aproximativ 30 minute, sau până când perele devin moi, iar umplutura de ovăz este rumenită şi prinde o culoare uşor arămie.

După ce se scot din cuptor, perele se presară cu praf de scorţişoară şi la alegere, cu sos de ciocolată sau miere.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!