Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este o reteta extraordinar de gustoasa. Sunt pastele mele preferate si va recomand sa le incercati cu incredere!

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb

Ingrediente:

Ceapa alba 3 buc. De marime medie
Sunca/pastrama 150 g
Ciuperci albe proaspete 400 g. Puteti sa folositi si ciuperci din conserva
Faina alba 1 linguri. Nu mai mult, deoarece se va ingrosa sosul
Catei de usturoi 3 buc
Paste 350 g
Oregano 1 lingurite
Cimbru 1 lingurite. Puteti sa mai adaugati si alte condimente (maghiran, busuioc, ienibahar)
Sare si piper 1 lingurite. Verificati dupa gust
Cascaval 200 g

Mod de preparare:

Pregatiti ingredientele: tocati ceapa, taiati bucatele usturoiul, ciupercile, sunculita (eu am pus pastrama, deoarece asta am avut in frigider) si razuiti cascavalul.

Puneti la calit ceapa cu putina sare presarata si o lasati acolo, pana devine aurie.

Intre timp, pregatiti sosul alb: Puneti smantana intr-un bol, si peste ea adaugati condimentele (sare, piper, cimbru, oregano) si lingura de faina. Se amesteca bine compozitia cu o furculita, pana se omogenizeaza.

Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sunculita si usturoiul, apoi se amesteca bine. Se pune capacul si se lasa la un foc potrivit 5 minute, pentru a se impregna aroma suncii si a usturoiului in ceapa.

Ciupercile curatate si taiate bucatele se adauga la ceapa si sunculita calite,se amesteca si totul se lasa la un foc mic pentru a avea timp ciupercile sa isi lase zeama, cea care da gustul sosului,si, bineinteles se pune capacul.

Se ia o oala potrivita (3-4 litri) si se pune apa pana la jumatate apoi se da la foc mare pentru a fierbe mai repede. Se adauaga jumatate de lingurita de sare si o lingurita de ulei. Cand incepe se fiarba se pun pastele si se lasa la un foc mai potrivit aprox 7-10 min. La final, se dau printr.un jet de apa rece, pentru a nu se lipi intre ele.

Peste ceapa, sunca si ciuperci, care fierbeau la un foc mic, se toarna sosul alb. Se mai lasa 2-3 minute la foc mic, apoi se stinge si se lasa tigaia acoperita de capac.

Pe o farfurie se adauga cateva paste si apoi se pune niste cascaval ras. Peste acesta se va adauga sosul alb cu cipercile si sunculita, care vor topi cascavalul.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!