Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Este o reteta extraordinar de gustoasa. Sunt pastele mele preferate si va recomand sa le incercati cu incredere!
Paste cu ciuperci, sunca si sos alb |
Mod de preparare:
Pregatiti ingredientele: tocati ceapa, taiati bucatele usturoiul, ciupercile, sunculita (eu am pus pastrama, deoarece asta am avut in frigider) si razuiti cascavalul.
Puneti la calit ceapa cu putina sare presarata si o lasati acolo, pana devine aurie.
Intre timp, pregatiti sosul alb: Puneti smantana intr-un bol, si peste ea adaugati condimentele (sare, piper, cimbru, oregano) si lingura de faina. Se amesteca bine compozitia cu o furculita, pana se omogenizeaza.
Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sunculita si usturoiul, apoi se amesteca bine. Se pune capacul si se lasa la un foc potrivit 5 minute, pentru a se impregna aroma suncii si a usturoiului in ceapa.
Ciupercile curatate si taiate bucatele se adauga la ceapa si sunculita calite,se amesteca si totul se lasa la un foc mic pentru a avea timp ciupercile sa isi lase zeama, cea care da gustul sosului,si, bineinteles se pune capacul.
Se ia o oala potrivita (3-4 litri) si se pune apa pana la jumatate apoi se da la foc mare pentru a fierbe mai repede. Se adauaga jumatate de lingurita de sare si o lingurita de ulei. Cand incepe se fiarba se pun pastele si se lasa la un foc mai potrivit aprox 7-10 min. La final, se dau printr.un jet de apa rece, pentru a nu se lipi intre ele.
Peste ceapa, sunca si ciuperci, care fierbeau la un foc mic, se toarna sosul alb. Se mai lasa 2-3 minute la foc mic, apoi se stinge si se lasa tigaia acoperita de capac.
Pe o farfurie se adauga cateva paste si apoi se pune niste cascaval ras. Peste acesta se va adauga sosul alb cu cipercile si sunculita, care vor topi cascavalul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.