Ai pofta de cea mai aromata paine de casa cu cascaval si usturoi pe care o poti pregati in casa? Daca o faci dupa reteta asta, nu-ti va mai trebui nici mancare langa, atat iese de gustoasa si satioasa.
Paine de casa cu cascaval si usturoi |
1. Pentru umplutura, combina untul moale cu ceapa tocata fin si usturoiul zdrobit, sare si piper.
2.
Separat, combina ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea si drojdia
uscata. Adauga apoi ingredientele lichide: laptele, oul si untul moale.
3.
Framanta bine aluatul moale pentru 10 minute minim (va ramane
lipicios). Lasa aluatul sa creasca la cald pentru o ora, acoperit cu un
prosop.
4. Odata crescut, muta aluatul pe un blat bine infainat si
framanta-l din nou pentru 5 minute, apoi lasa aluatul acoperit sa se
odihneasca 15 minute.
5. Intinde aluatul intr-un dreptunghi si
raspandeste amestecul de unt cu usturoi pe jumatate de foaie. Adu
cealalta jumatate de foaie peste partea unsa, iar deasupra presara
branza mozzarella si cascavalul.
6. Ruleaza aluatul strans, lipeste-l bine la capat si feliaza-l ca pe o rulada, in 6-7 bucati egale.
7.
Asaza fiecare rotocol in intr-o tava rotunda, de jur imprejur si in
centru, apoi lasa tava deoparte la cald, acoperita pentru 40-50 minute.
8. Presara mozzarella si cascaval deasupra, apoi da painea cu branza si usturoi la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade, pana ce se rumeneste bine si trece testul scobitorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.