Ciulama de ciuperci |
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 1-2 catei de usturoi (optional)
- 3-4 linguri ulei
- sare, piper, nucsoara
- marar si patrunjel proaspat
- 1 lingura de faina
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul ras si 50 ml de apa si se lasa la inabusit, la foc mic, pana scade apa.
Se adauga acum ciupercile, daca sunt mai mari se taie felii, jumatati, in 4, cum preferati, iar daca sunt micute, se pot lasa intregi.
Se presara sare acum si se pune capacul, se lasa sa se inabuse la foc mic. De la sare, ciupercile isi lasa zeama, deci nu mai e nevoie sa se adauge apa.
Cand a scazut apa, gustati ciupercile si daca vreti sa fie mai patrunse, mai adaugati putina apa (cam 50 ml) si lasati la fel, acoperit si la foc mic, sa se mai inabuse.
Se amesteca 1 lingura de faina cu 100 ml de apa si se toarna peste ciuperci. Acum se adauga piper, nucsoara si usturoi pisat marunt.
Se amesteca si se lasa sa dea in clocot, apoi se opreste imediat focul.
Se presara verdeata taiata fin.
Se serveste calda sau rece, cu verdeata tocata deasupra, se poate servi cu mamaliguta calda sau paine proaspata, daca nu sunteti la dieta.
Sfat:
Pentru nimic in lume sa nu serviti alaturi paine calda, sa nu inmuiati painea in sosul acela gros si dulce-parfumat, pentru ca da dependenta si s-a dus pe apa sambetei dieta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.