Doar pentru ca e post nu inseamna ca trebuie sa iei o pauza de la pizza! Pentru aceste momente ai reteta asta de pizza de post, mult mai sanatoasa si intr-o varianta mai dietetica, mai prietenoasa cu silueta
Pizza de post cu ardei si masline
Pentru sosul de rosii
Pentru topping
1. Combina faina cu zaharul si drojdia
intr-un bol incapator, apoi adauga apa calduta si uleiul. Amestecand,
adauga si un praf generos de sare si omogenizeaza aluatul (daca este
nevoie, mai adauga cateva picaturi de apa).
2. Framanta aluatul pentru pizza de post pentru 5-10 minute de mana, apoi lasa-l sa creasca 30 de minute minim.
3.
Intre timp, pregateste sosul de rosii pentru pizza de post: Marunteste
usturoiul si frige-l in putin ulei incins, adauga rosiile cuburi si
restul de ingrediente.
4. Lasa sosul de rosii sa se raceasca si toaca
ingredientele de marime potrivita. Injumatateste aluatul pentru pizza
si intinde cele 2 jumatati pe un blat infainat.
5. Asaza aluatul pe tava de pizza, intinde jumatate din sosul de rosii pe pizza si asaza legumele taiate deasupra.
6. Da pizza la cuptor pentru cca 20 de minute, sau pana cand se rumeneste. Repeta procedeul cu cea de-a doua pizza de post, pentru a obtine in total 4 portii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.