De cand am mancat prima data aceasta mancare la fica mea i-am si cerut reteta pentru ca mi-a placut enorm de mult combinatia de carne de porc cu oregano si lamaie. Este un fel de mancare consistent dar in acelasi timp usor datorita gustului acrisor de lamaie. Iar daca o serviti cu un iaurt grecesc va spun ca nu mai ramane nimic in farfurie. Cel putin asta s-a intamplat la noi.
Mancare greceasca din carne de porc cu orez |
- 700g pulpa de porc
- 1,5
cani orez
- 1 ceapa mare
- 1 lamaie
- 1 lingura oregano uscat
- sare, piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
1. Carnea o taiem cuburi mai mari sau puteti cumpara carne pentru gulas este gata taiata asa ca o sa va fie mult mai usor. O condimentam cu sare, piper proaspat si oregano si adaugam putin ulei de masline. Amestecati carnea cu mainile ca sa fie bine condimentata peste tot.
2. Punem o tigaie mai mare pe foc sau o cratita antiaderenta si prajim carnea bine-bine amestecand din cand in cand. Ideea este ca dupa ce scade zeama lasata de carne si incepe sa se rumeneasca bine, carnea trebuie sa fie 90% gata.
Adaugam ceapa curatata si tocata marunt si mai lasam 2-3 minute apoi adaugam sucul de la o lamaie si orezul.
Amestecam usor si adaugam 2,5 cani de apa. Acoperim cu un capac, micsoram focul si lasam sa se faca amestecand din cand in cand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.