Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Spun ca este un fel de mancare foarte bun, nu asa pretentios cum suna titlul, cu carne si un sos din legume. Va prezint reteta:
Soufle de praz cu carne tocata |
Pentru soufle:
- 700g carne tocata de porc ( poate fi si de pui)
- 250g praz
- 3 oua
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita miere
- sare
Pentru sosul de legume:
- 3 cepe mici
- 300g morcovi
- 300g radacina patrunjel
- 300g telina ( poate fi cu tije si frunze nu doar radacina)
- 200ml smantana de gatit
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita mustar
- 1 varf de cutit turmeric (optional)
Mod de preparare:
1. Pentru soufle tocam fin prazul si il asezam intr-un bol impreuna cu carnea. Adaugam galbenusele de ou, usturoi, cimbru, sare si amestecam bine.
2.Batem spuma albusele de ou si le adaugam la compozitia de carne.
3.Coacem soufle-ul intr-o tava unsa cu putin ulei, acoperita cu folie la temperatura de 200g C si apoi lasam 10 minute fara folie sa se rumeneasca putin.
4. Preparam sosul de legume; tocam ceapa marunt si o calim in 3 linguri de ulei cu putina sare.
5.
Adaugam patrunjelul, telina si morcovii tocate marunt, amestecam putin
si apoi completam cu supa sau apa pana legumele sunt complet acoperite.
Lasam sa fiarba la foc mic 20 min.
6. Cand sunt fierte legumele, le lasam sa se raceasca un pic apoi mixam cu blenderul pana obtinem un sos cremos. Punem din nou pe foc sa se infierbante apoi adaugam otet, mustar si smantana pentru gatit. Pentru o culoare frumoasa adaugam si un varf de cutit de turmeric.
7. Soufle-ul il taiem felii de 1,5 cm si le asezam peste sos. Servim cu garnitura de cartofi si morcovi fierti dar cred ca merge si cu orez sau paste mai mari. Delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.