Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Varza cu tocană de carne tocată într-o tigaie poate fi gătită pe tot parcursul anului. Mâncarea se dovedește a fi hrănitoare și gustoasă, dar în același timp are un conținut scăzut de calorii, deci poate fi chiar servit la cină.
Varză cu carne tocată |
- 2 verze mici
- 800 g pulpă de porc tocată
- sare
- piper
- cimbru
- suc de roşii
- 60 ml ulei
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- 3-4 felii bacon
- 1 lingurita sare de lămâie
Mod de preparare:
1. Se pun într-o oală de 3 l, apă, sare şi sare de lămâie şi se lasă să dea în câteva clocote. Se curăţă varza de primele foi şi se pune în oală. Se opăreşte 5-10 minute, apoi se scoate în sită şi se lasă să se scurgă şi să se răcească. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute până devine sticloasă.
2. Separat, într-un bol se pune carnea tocată şi se amestecă cu ceapa călită, verdeaţa, sarea, piperul şi cimbrul şi se frământă câteva minute până se leagă bine. Varza opărită se aşază într-o cratiţă mai înaltă, unsă cu ulei şi se umple cu carnea tocată.
3. Se toarnă sucul de roşii şi puţină apă cu sare şi se acoperă cu felii de bacon. Se lasă să dea în 2-3 clocote şi apoi se bagă în cuptor să se rumenească. Se serveşte ornată cu verdeaţă şi smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.