Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Aceasta reteta de pui in lapte un preparat “usor ciudat, insa o combinatie fantastica, ce trebuie incercata”. Puiul iese extrem de fraged si aromat, datorita condimentelor si laptelui.
Reteta se bazeaza pe un preparat din bucataria italiana, o friptura de porc gatita in lapte. Incearc-o si tu si spune-mi daca Mesteru' are sau nu dreptate.
Pui in lapte |
1 pui intreg (~1,5 kg)
50 g unt
60 ml ulei de masline
1 baton de scortisoara
10 catei de usturoi nedecojiti
700 ml lapte 3,5%
o mana de salvie proaspata
2 lamai
sare
piper
Mod de preparare:
- Curata lamaile de coaja cu o ustensila de curatat cartofii. Dupa curatare, taie felii de lamaie groase.
- Taie coditele unei legaturi de salvie si baga-le in pui, impreuna cu feliile de lamaie.
- Freaca puiul cu ulei de masline, sare si piper cu generozitate.
- Intr-o cratita ce poate fi data si la cuptor, incinge putin ulei de masline cu 50 g de unt.
- Frige puiul intreg pe ambele parti pentru 4-5 minute, pana cand se rumeneste bine.
- Scurge o buna parte din grasime, adauga cateii de usturoi intregi, nedecojiti, coaja de lamaie, batonul de scortisoara si frunzele de slavie peste pui.
- Deasupra toarna laptele si acopera cratita pe deasupra cu foaie de copt cerata, insa fara a sigila perfect marginile (vrei ca aburul sa poata iesi, iar sosul sa scada treptat).
- Da cratita la cuptor pentru o ora si jumatate, timp in care mai verfici puiul ocazional si mai ridici din sos peste carne.
- Serveste puiul intreg gatit in lapte portionat, pe pat de mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.