Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui in lapte

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aceasta reteta de pui in lapte un preparat “usor ciudat, insa o combinatie fantastica, ce trebuie incercata”. Puiul iese extrem de fraged si aromat, datorita condimentelor si laptelui.

Reteta se bazeaza pe un preparat din bucataria italiana, o friptura de porc gatita in lapte. Incearc-o si tu si spune-mi daca Mesteru' are sau nu dreptate.

Pui in lapte

Pui in lapte

Ingrediente:

1 pui intreg (~1,5 kg)  
50 g unt  
60 ml ulei de masline 
1 baton de scortisoara  
10 catei de usturoi nedecojiti  
700 ml lapte 3,5%  
o mana de salvie proaspata  
2 lamai  
sare  
piper
 
Mod de preparare:
  1. Curata lamaile de coaja cu o ustensila de curatat cartofii. Dupa curatare, taie felii de lamaie groase.
  2. Taie coditele unei legaturi de salvie si baga-le in pui, impreuna cu feliile de lamaie.
  3. Freaca puiul cu ulei de masline, sare si piper cu generozitate.
  4. Intr-o cratita ce poate fi data si la cuptor, incinge putin ulei de masline cu 50 g de unt.
  5. Frige puiul intreg pe ambele parti pentru 4-5 minute, pana cand se rumeneste bine.
  6. Scurge o buna parte din grasime, adauga cateii de usturoi intregi, nedecojiti, coaja de lamaie, batonul de scortisoara si frunzele de slavie peste pui.
  7. Deasupra toarna laptele si acopera cratita pe deasupra cu foaie de copt cerata, insa fara a sigila perfect marginile (vrei ca aburul sa poata iesi, iar sosul sa scada treptat).
  8. Da cratita la cuptor pentru o ora si jumatate, timp in care mai verfici puiul ocazional si mai ridici din sos peste carne.
  9. Serveste puiul intreg gatit in lapte portionat, pe pat de mamaliga.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!