Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
ln general, oamenii nu prea agreează pieptul de pui, pentru că li se pare sec, uscat, dar dacă este preparat cum trebuie, el devine o mâncare foarte gustoasă. Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat la wok. Iar dacă-i asociem o garnitură de cartofi cu un sos potrivit, pieptul de pui devine o mâncare absolut delicioasă.
Piept de pui in plapuma cu garnitura de cartofi |
-
1 varf piper negru
- 1 buc. piept de pui
- 1 lingura margarina
- 2 buc. cartofi
- 1 varf sare
- 1 buc. tigaia wok
- 1 lingura busuioc uscat
- 1 buc. rosie
- 100 gr cascaval
- 1 lingura patrunjel verde
- Mod de preparare:
-
Se taie pieptul de pui in felii groase, il spalam bine si il uscam cu un prosop de bucatarie.
Rosia se taie felii cam de 5 mm, iar cascavalul il taiem bucati de 5 mm grosime si lung cat este pieptul de pui. (sau punem 2 bucati una langa alta).
Cartofii se taie cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie punem la topit margarina, asezam feliile de de pui, condimentam cu sare si piper si lasam cam 5 min pe foc.
Intoarcem carnea, condimentam cu busuioc si patrunjel si mai lasam iar 5 min pe foc.
Apoi punem feliile de rosie peste carne, presaram busuioc, asezam feliile de cascaval si deasupra iar busuioc.
Punem capacul peste tigaie si in 2-3 min cascavalul se topeste.
Pe farfurie asezam cu grija pieptul de pui in plapuma, alaturi punem garnitura de cartofi peste care presaram patrunjel verde si restul de sos din tigaie.
Se orneaza cu frunze de salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.