Dressing care da dependenta. E asa bun ca am lins bolul si lingura cum mi se mai intampla cand fac cremele de prajituri. L-as fi intins pe paine daca nu calculam cate calorii are. E ideal pentru orice salata, dar in special pe cele in care folosim verdeturi mai amarui sau mai ierboase, le face mai prietenoase.
Dressing de parmezan |
50 gr parmigiano reggiano
coaja de la 1 lamaie mica bio
50 ml suc de lamaie
1 lingurita cu varf mustar
mult piper negru proaspat rasnit
putina sare
100 ml ulei masline extravirgin
Mod de preparare:
- Se va folosi un parmezan cat mai calitativ. Alegeti o bucata de branza si o razuiti acasa cat mai fin, folosind o razatoare mica tip microplane. Incercati sa evitati parmezanul gata razuit, poate contine si alte tipuri de branza, alte ingrediente nedorite adaugate si cel mai important poate sa nu fie proaspat.
- Puneti branza, mustarul, coaja de lamaie si sucul de lamaie in bolul unui robot mic/blender vertical. Rasniti mult piper negru, e foarte bun in combinatie cu parmezanul. Adaugati si putina sare.
- Mixati in blender pana aveti o pasta.
- Incet, adaugati uleiul in fir subtire ca la maioneza, in timp ce continuati sa mixati. Se va forma o crema galbuie. Gustati crema de sare si suc de lamaie. Crema ar trebui sa curga usor de pe lingura, daca nu e asa picurati putina apa in timp ce mixati iar. Se poate pastra la frigider minim o saptamana, isi va pastra cremozitatea, nu se va separa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.