Perișoarele învelite în bacon, coapte la cuptor, se servesc fie în calitate de fel principal de mâncare, fie ca aperitiv fierbinte și suculent. Chiar și după ce se răcesc, aceste biluțe de carne îi surprind pe toți prin textura lor gingașă. Iar gustul… Pregătiți-le și convingeți-vă că ele sunt unice!
O tavă întreagă de plăcere |
-100 g de carne tocată de vită;
-100 g de carne tocată de porc;
-40 g de pâine;
-2-3 linguri de lapte;
-o lingură de muștar;
-o ceapă;
-¼ linguriță de coriandru măcinat;
-½ linguriță de ienibahar măcinat;
-o legătură de pătrunjel proaspăt;
-2 ouă;
-200 g de bacon;
-sare — după gust;
-piper negru măcinat — după gust.
MOD DE PREPARARE:
1.Înmuiați miezul de pâine în lapte. Apoi stoarceți-l bine cu mâinile.
2.Combinați pâinea, carnea tocată, muștarul, ceapa mărunțită și pătrunjelul tocat într-un bol. Adăugați ouăle și condimentele. Amestecați foarte bine.
3.Modelați perișoare lunguiețe din compoziția obținută. Înveliți-o pe fiecare într-o fâșie de bacon.
4.Tapetați tava cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei. Transferați perișoarele învelite în bacon pe tavă.
5.Coaceți-le timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. În timpul procesului de coacere întoarceți-le, ca să se rumenească pe toată părțile.
Dacă acestea erau chifteluțe obișnuite și învelișul de bacon lipsea, ele puteau fi coapte în sos de smântână sau roșii. Însă acesta este alt fel de mâncare. Sosul? Propuneți-l în timpul servirii: el ar fi excesiv în tavă. Sperăm că vă place această idee și că perișoarele originale vă vor bucura prin gustul lor. Salvați această rețetă în marcaje, distribuiți-o prietenilor voștri sau printați-o deodată. Diversificarea meniului se face atât de ușor!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.