Noodles doar la restaurant chinezesc? Ei bine, nu prea cred. Pofta de mancat ceva bun, sanatos si rapid vine des, asa ca daca ma intrebi pe mine gandul imi fuge la noodles. Pot zice ca se prepara super repede si satisfactia finala nu are margini. Este genul de reteta care „se mananca si cu ochii”, datorita multitudinii de culori ale legumelor care se imbina perfect in gust si aspect! Da, recunosc, sunt o gurmanda si pe langa gust imi capteaza atentia si aspectul, asa ca va invit sa incercati, sa va jucati cu culorile!
Noodles – paste chinezesti cu pui, legume si ciuperci |
- 250 g piept de pui
- 200 g paste
- 200 g ciuperci
- 1 morcov
- 3 ardei colorati (eu am ales rosu, galben si orange)
- 1 dovlecel
- o ceapa
- 100 ml sos soia
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- o lingurita de chili granulat
- o lingura de miere de albine
Mod de preparare:
Taiem puiul julienne, la fel si legumele: morcovul, ardeiul, ceapa, dovlecelul si ciupercile.
Avem nevoie de o
tigaie wok in care punem uleiul de masline si prajim puiul pe ambele
parti (maxim 6 minute). Il scoatem din tigaie si il lasam sa astepte.
Acum este momentul legumelor. Le asezam frumos in tigaie la interval de un minut intr-o ordine deloc intamplatoare: ceapa urmata de morcov, ardei, dovlecel si ciuperci.
Intre timp punem pastele chinezesti la fiert 4-5 minute maxim, dupa care le dam intr-un jet de apa rece si le lasam si pe ele in asteptare, asa cum am facut cu puiul.
Acum cand legumele „au strigat ca sunt gata” asezam peste ele puiul, pastele si adaugam sosul de soia.
Amestecam la foc mic, asezonam cu sare, piper si chili, iar la final lingura de miere de albine.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.