Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Este alba, pufoasa si dupa ce sta la frigider devine ca un mousse de ciocolata alba. Aceasta varianta spaniola de aioli este perfecta cu aripioare, peste cartofii prajiti, cu crochete de peste etc. Va puteti juca cu gustul ei folosind diferite tipuri de ulei (de floarea soarelui, de masline) sau adaugand diferite verdeturi.
Reteta am primit-o cadou de sarbatori de la matusa Marioara, cea care ne-a ajutata si cu reteta de salata de icre.
Maioneza cu usturoi |
2-3 catei mari usturoi
100 ml lapte gras (rece)
200 ml ulei
6 fire patrunjel
sare
Mod de preparare:
- Intr-un mojar striviti cateii de usturoi cu putina sare mare.
Adaugati incet, ca la maioneza, 4 linguri de ulei pana obtineti o pasta
de usturoi.
* puteti sari peste acest pas si sa adaugati usturoiul strivit direct in blender, doar ca atunci gustul de usturoi va fi mai intepator - Puneti pasta in vasul blenderului vertical. Adaugati laptele si restul de ulei.
- Mixati cu blenderul vertical, miscandu-l usor de sus in jos, cca 3 minute, pana obtineti un sos cu o consistenta asemanatoare unei smantani groase.
- Adaugati patrunjelul tocat si dregeti de sare daca e cazul. Mai mixati un pic cu blendrul sa se distribuie patrunjelul.
- Turnati maioneza obtinuta intr-un borcan si dati la frigider peste noapte. Maioneza se va mai ingrosa cat sta la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.