Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tafelspitz – rețeta vieneză – rasol de vită cu legume și sosuri asortate

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Tafelspitz e o mâncare caldă foarte plăcută, nu foarte încărcată caloric, dat fiind că se prepară prin fierbere. În urma preparației – foarte simplă, de altfel – rezultă atât o supă foarte gustoasă, cât și mâncarea în sine. Tafelspitz-ul poate concura, după popularitate, cu șnițelul vienez și ștrudelul. Doar că, spre deosebire de competitorii săi, această acesta este cunoscut mai mult austriecilor băștinași decât turiștilor.

Tafelspitz – rețeta vieneză – rasol de vită cu legume și sosuri asortate

Tafelspitz – rețeta vieneză – rasol de vită cu legume și sosuri asortate

Ingrediente Tafelspitz:

o ceapa

1 kg carne de vita cu un os de maduva

un morcovi

o telina

un  praz

5 buc. piper boabe

500 g bulion

sare 

Servire:

pureu mere

 cartofi prjiti

 sos de hrean

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și prăjiți-o pe tigaie, fără ulei, pe toate părțile.

2. Într-o cratiță lată puneți la fiert 3 litri de apă, adăugați carnea, oasele cu măduvă și ceapa prăjită și fierbeți la foc mic timp de 3 ore. Spumați periodic.

3. Curățați morcovul și tăiați-l în două de-a lungul. Curățați rădăcina de țelină și tăiați-o cubulețe de mărime medie. Tăiați în jumătate, de-a lungul, tulpina de praz (doar partea albă), spălați-o bine, tăiați-o jumătăți de inele. Puneți legumele și boabele de piper în cratița în care fierbe carnea și continuați să fierbeți încă 30 de minute.

4. Scoateți carnea din cratiță și tăiați-o felii cu grosimea de 1-1,5 cm.

5. Strecurați bulionul și turnați-l într-o cratiță curată. Puneți din nou la foc, sărați, adăugați oasele, carnea tăiată, puțin morcov și praz și aduceți la fierbere încă o dată. Luați cratița de pe foc.

Servirea:

Puneți cratița pe masă. Tafelspitz-ul se mănâncă în felul următor: la felul întâi – bulionul cu legumele. Apoi măduva din oase, cu pâine prăjită. Carnea se servește cu piure de mere, cartofi prăjiți și sos de hrean.


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!