Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Tafelspitz e o mâncare caldă foarte plăcută, nu foarte încărcată
caloric, dat fiind că se prepară prin fierbere. În urma preparației –
foarte simplă, de altfel – rezultă atât o supă foarte gustoasă, cât și
mâncarea în sine. Tafelspitz-ul poate concura, după popularitate, cu șnițelul
vienez și ștrudelul. Doar că, spre deosebire de competitorii săi,
această acesta este cunoscut mai mult austriecilor băștinași decât
turiștilor.Tafelspitz – rețeta vieneză – rasol de vită cu legume și sosuri asortate
o ceapa
1 kg carne de vita cu un os de maduva
un morcovi
o telina
un praz
5 buc. piper boabe
500 g bulion
sare
Servire:
pureu mere
cartofi prjiti
sos de hrean
MOD DE PREPARARE:
1. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și prăjiți-o pe tigaie, fără ulei, pe toate părțile.
2. Într-o cratiță lată puneți la fiert 3 litri de apă, adăugați carnea, oasele cu măduvă și ceapa prăjită și fierbeți la foc mic timp de 3 ore. Spumați periodic.
3. Curățați morcovul și tăiați-l în două de-a lungul. Curățați rădăcina de țelină și tăiați-o cubulețe de mărime medie. Tăiați în jumătate, de-a lungul, tulpina de praz (doar partea albă), spălați-o bine, tăiați-o jumătăți de inele. Puneți legumele și boabele de piper în cratița în care fierbe carnea și continuați să fierbeți încă 30 de minute.
4. Scoateți carnea din cratiță și tăiați-o felii cu grosimea de 1-1,5 cm.
5. Strecurați bulionul și turnați-l într-o cratiță curată. Puneți din nou la foc, sărați, adăugați oasele, carnea tăiată, puțin morcov și praz și aduceți la fierbere încă o dată. Luați cratița de pe foc.
Servirea:
Puneți cratița pe masă. Tafelspitz-ul se mănâncă în felul următor: la felul întâi – bulionul cu legumele. Apoi măduva din oase, cu pâine prăjită. Carnea se servește cu piure de mere, cartofi prăjiți și sos de hrean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.