Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Penne cu pui la gratar si ciuperci, intr-un sos din rosii si smantana, bacon si patrunjel proaspat. Totul acoperit cu branzeturi si trecut prin cuptor. Pur si simplu delicios!
Penne cu pui, ciuperci si sos de rosii |
– penne 350 g
– bacon 200 g
– ceapa 3 buc. (185 g)
– usturoi 4 catei (20 g)
– rosii 3 buc. mari (730 g)
– pasta de rosii 70 g
– smantana pentru gatit 200 ml
– patrunjel 1/2 legatura
– mozzarella 250 g
– parmezan 50 g
– piept de pui la gratar 250 g
– ciuperci felii 1 conserva (circa 190 g dupa scurgere)
– ulei de masline 2 linguri
– fulgi de ardei
– sare, piper
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti mai multa apa la fiert, intr-o oala, cu un pic de sare. Cand clocoteste apa, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat de producator (eventual, mai putin cu un minut, pentru ca pastele sa nu se inmoaie prea tare cat stau in cuptor). In paralel, puneti apa intr-o oala pentru a opari rosiile. Cand apa clocoteste, puneti rosiile (crestate in partea inferioara, pentru a se decoji usor) si lasati-le circa 2 minute. Scoateti-le cu o spumiera pe o farfurie si, cand s-au racit suficient pentru a le manevra, decojiti-le. Incepeti sa pregatiti sosul rosii: incingeti uleiul intr-o tigaie mare si puneti la calit baconul (taiat bucatele). Cand baconul incepe sa se rumeneasca, puneti ceapa (feliute) si usturoiul (trecut prin presa). Cand ceapa devine translucida, puneti rosiile (decojite si taiate bucati).
Daca vi se pare ca rosiile nu sunt suficient de zemoase, puneti o jumatate de cana de apa fierbinte!
Dati focul mic si lasati sa fiarba incet sosul. Cand rosiile s-au inmuiat, puneti si pasta de tomate. Mai lasati cateva minute si adaugati ciupercile din conserva (clatite si scurse).
Dupa inca doua minute, puneti smantana lichida si patrunjelul tocat. Omogenizati si potriviti de sare si de piper. Dati un twist picant sosului prin adaugarea de fulgi de ardei. Opriti focul. Puneti puiul la gratar (bucatele) si pastele fierte si scurse de apa. Amestecati usor, dar bine, astfel incat pastele sa fie uniform cuprinse de sos.
Acum, pentru gratinarea pastelor aveti doua variante: vase individuale (de o portie) sau vas mare de Jena. Evident, prima varianta ar fi de preferat, daca aveti suficiente vase individuale. Daca nu, puteti combina cele doua variante. Indiferent de varianta, se pun pastele cu sos, iar deasupra - mozzarella, parmezanul ras si un pic de piper macinat.
Bagati vasele in cuptor si lasati cam 30-35 de minute. La final,
branza topita trebuie sa formeze ca o crusta, usor rumenita spre
margine. Lasati sa respire cam 10 minute gratinul de paste si serviti-l!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.